Vindt er in de organisatie waarin jij werkzaam bent een reorganisatie plaats? Of bevind je je in een onoplosbaar arbeidsconflict? Dan bestaat de kans dat je in aanmerking komt voor outplacement. Wanneer een werkgever een outplacementtraject inzet, betekent dit dat hij een werknemer ontslaat en daarbij de werknemer gelegenheid biedt om binnen een bepaalde tijd een nieuwe baan te vinden. Dit traject kan worden aangeboden bij een reorganisatie, bij een niet op te lossen arbeidsconflict of wanneer een werknemer vastloopt in zijn carrière. De werknemer gaat in deze gevallen (betaald) op zoek naar een andere baan.

Persoonlijk plan
Belangrijk bij outplacement is het hebben van een duidelijk beeld van de huidige situatie op de arbeidsmarkt en het arbeidsverleden en de leeftijd van de werknemer. Met behulp van onder andere deze factoren kan een werknemer in samenwerking met een coach een persoonlijk plan opstellen. Zo blijf je zo dicht mogelijk bij jezelf en kun je op zoek naar de baan die het best bij jou past.

Outplacement, wat nu?
Als de keuze voor outplacement is gemaakt, wordt de ontslagen werknemer, in de meeste gevallen op kosten van de voorgaande werkgever, begeleid en geadviseerd bij het vinden van een nieuwe, passende werkplek. Een coach helpt bij het vinden van een nieuwe baan. Maar daarnaast kan een coach de werknemer ook bewuster maken van zijn kwaliteiten en zijn wensen. Wat wil iemand nu echt? En past de functie waar de werknemer naar op zoek is wel bij zijn kwaliteiten?

Ben je geïnteresseerd in een outplacementtraject? Neem dan contact op met een jobcoach. Kijk direct in de agenda en plan uw gratis oriëntatiegesprek met onze coach in Den Haag.»