Ondanks dat outplacement niet altijd een even fijne ervaring lijkt te zijn, biedt het veel mogelijkheden tot ontwikkeling, zelfkennis en groei in je loopbaan. Doordat outplacement een kans biedt voor een nieuwe uitdaging, zal dit traject meer betekenen dan alleen het verwerven van een nieuwe werkomgeving.

Ondersteuning & leerproces
Tijdens de ondersteuning bij het zoeken naar een nieuwe baan, bekijk je nieuwe mogelijkheden en alternatieven voor een nieuwe werkplek. Daarnaast leer je in deze gesprekken een hoop nieuwe vaardigheden en ontwikkel je jezelf. Zo leer je bijvoorbeeld goede keuzes te maken, hoe je banen kan benaderen en hoe je hierbij je netwerk kan inzetten. Daarnaast leer je dus ook jezelf kennen en zo kan je vervolgens werken aan je persoonlijke profiel. Dit kan je helpen leren hoe je een goed cv opstelt, hoe je jezelf in de sociale media kan presenteren en hoe je jezelf kan opstellen tegenover anderen.

Actieplan
Door middel van deze gesprekken, ontdek je dus hoe je verder wilt en kan komen. Naar aanleiding hiervan stel je samen met de coach een actieplan op. Door concrete doelen voor jezelf op te stellen en te bedenken wat de volgende actie zal zijn, krijg je ook meer energie en zal je productiviteit verhogen. Je hebt namelijk een duidelijker beeld waar je heen wilt en hoe je dat gaat doen.

Persoonlijk maken
Voor iedere persoon is een bepaalde manier van werken het beste, dus de invulling van het actieplan komt vanuit jezelf. Tijdens het bespreken en doornemen van jouw ervaringen kan bepaald worden, hoe jij het liefst te werk gaat. Door middel van advies hierbij, leer je hoe  deze manier van werken jou naar een hoger niveau kan trekken en zul je gemotiveerd en geïnspireerd worden. Hierdoor zal de kans van slagen van een ondernomen actie verhogen. Op deze manier zal het proces om weer terug op de arbeidsmarkt te komen versnellen.

Wil jij dit outplacement traject onder begeleiding starten?

Kijk direct in de agenda en plan uw gratis oriëntatiegesprek in Den Haag »