Outplacement Den Haag

Stress, onrust en een gevoel van machteloosheid gaan vaak gepaard met veranderingen waar u niet zelf voor heeft gekozen. Coaching voor outplacement in Den Haag richt zich op situaties waarbij u dreigt ontslagen te worden of boventallig verklaard bent. Noodgedwongen moet u op zoek naar een nieuwe baan. Onze coaches in Den Haag kunnen u begeleiden tijdens dit veranderingsproces waardoor deze verandering niet enkel hoeft te leiden tot negatieve emoties.

Bewuste keuzes maken

Een traject voor outplacement in Den Haag begint bij het in kaart brengen van uw huidige situatie. Was u gelukkig in uw baan en zoekt u een aansluitende functie? Of werd het überhaupt tijd voor iets nieuws maar weet u niet wat? Samen met uw coach in Den Haag vergroot u uw zelfkennis om dit zodoende in te zetten tijdens uw carrièreswitch. Uw kwaliteiten, talenten maar ook valkuilen worden onder de loep genomen. Hierdoor wordt u getraind in keuzes maken vanuit uw eigen persoonlijke kracht en leert u om uzelf als instrument te optimaliseren.

Voordelen van coaching voor outplacement in Den Haag

Handelen vanuit uw eigen kracht zorgt ervoor dat u energieker en met meer zelfverzekerdheid in het leven staat. Coaching in Den Haag helpt u bij het maken van lastige keuzes. Onze loopbaancoaches in Den Haag zijn gespecialiseerd in deze vraagstukken, en helpen u graag op weg. Via de site kunt u bekijken welke coaches allemaal werkzaam zijn in regio Den Haag. Bij GORTcoaching is een oriëntatiegesprek altijd gratis en vrijblijvend, om zodoende te garanderen dat er tussen u en de coach een goede match is!

Outplacement coaching

Outplacement coaching bij GORTcoaching is:

Gespecialiseerd

Sparren gericht op heroriëntatie van uw werk

Sturen

Richting op die bij u past, reflectie op uw kwaiteiten

Begeleiding

Samen met uw coach uw persoonlijke en werkgerelateerde doelen nastreven

Gericht

Welke richting gaat u op, gericht op persoonlijke ontwikkeling

Algemene info over coaching

 

Kosten

145,- euro per uur excl. BTW

Wanneer starten

Vaak per direct. Kijk hiervoor in de agenda van uw coach.

Trajectduur

5 tot 10 gesprekken. Persoonlijk afgestemd tussen u en uw coach.

Outplacement Coaching voor groepen

Wanneer outplacement in uw organisatie meerdere medewerkers betreft, kunt u ook voor een groepsgewijze aanpak kiezen (inclusief een inspirerende kickoff bijeenkomst). Uiteraard is er dan nog steeds sprake van persoonlijke coaching, maar dit in afwisseling met groepsbijeenkomsten. In de praktijk blijkt dat mensen die ‘in hetzelfde schuitje’ zitten, het fijn vinden om ervaringen te kunnen delen en dit een positief effect heeft op het trajectverloop. Neem hiervoor contact op met thomas@gortcoaching.nl

Over outplacementcoaching

Outplacement coaching is geschikt bij
 • Boventallig verklaard
 • Dreiging van ontslag
 • Reorganisatie
 • Transfer
 • Transitievergoeding
Fases van een outplacement traject
Een outplacementcoach van GORTcoaching helpt u bij uw proces in verschillende fases:

 • Verwerking – Dit  wordt ook wel rouwfase genoemd. Verlies van een baan is het verlies van iets wat ontzettend veel voor iemand heeft betekent en kan veel angst en leegte met zich meebrengen. Schaamte en een gevoel van falen kunnen de overhand nemen. Deze fase kost tijd en daar neemt de coach ook de tijd voor. Het verlies van een baan heeft namelijk voor iedereen weer een andere betekenis en een andere uitwerking.
 • Persoonlijke ontwikkeling – Deze fase is belangrijk om erachter te komen waar uw kwaliteiten en uw interesses liggen. Samen met de coach kunt u grip krijgen op uw vaardigheden in combinatie met waar uw interesse naar uitgaat.
 • Zoektocht naar een baan – Hierin ligt de focus op het ontdekken wat voor soort werk u wilt gaan doen, bij welk bedrijf bij u past en wat uw mogelijkheden zijn. Aangezien voor 85% van de banen niet geadverteerd wordt, wordt er vaak aangeraden om te gaan netwerken. Hierbij kunnen sollicitatievaardigheden aangeleerd krijgen en op CV op orde maken heel helpend zijn.
 • Ondersteuning en begeleiding – De coach begeleidt u ook in deze fase, waarbij de daadwerkelijke actie start naar het vinden van een nieuwe baan. Er worden begeleidende gesprekken gevoerd ter evaluatie van het sollicitatieproces en om de algehele zoektocht makkelijker en inzichtelijker te maken. Wat zijn de valkuilen of juist de kwaliteiten waar u op kunt inspelen.
Met welke vragen kan ik terecht?
Bij een outplacementcoach kunt u terecht met allerlei vragen die betrekking hebben op outplacement. Hierbij kunt u denken aan vragen als:

 • Ik word met ontslag bedreigd, wat kan ik het beste doen?
 • Kan ik nog een andere richting op wat betreft mijn werk?
 • Wat zijn mijn kansen en wat past nu echt bij mij?
 • Wat kan ik zelf doen aan persoonlijke ontwikkeling om mijn kans op een nieuwe baan te vergroten?
 • Hoe kan ik mijn netwerk- en sollicitatievaardigheden verbeteren en mijn CV op orde maken?

Met deze (en andere) vragen kunt u terecht bij een outplacementcoach die er samen met u naar zal streven om uw huidige werksituatie of een toekomstige werksituatie zeer aangenaam te maken.

Wat levert outplacementcoaching op?
Outplacement coaching levert u onder andere de volgende voordelen op:

 • Meer zicht in wat uw gevoel met u doet en hoe u hiermee om kan gaan
 • Leren omgaan met tegenslag en verlies
 • Nieuwe kwaliteiten en passies ontdekken
 • Hulp bij het zo effectief mogelijk inzetten van deze kwaliteiten
 • Samen ontdekken waar uw behoeftes en ontwikkelmogelijkheden liggen
 • Begeleiden bij de daadwerkelijke carriéreswitch, actief op zoek naar werk

 

Welke methodieken worden ingezet?
De coaches van GORTcoaching passen voor outplacementcoaching aspecten toe van technieken en methodieken als Motiverende Gespreksvoering, RET (Rationeel Emotieve Therapie), Mindfulness, NLP (Neuro Linguistisch Programmeren), Oplossingsgericht Coachen en MMS coaching (Motivating Management Service). Kies altijd een coach waarvan u het idee heeft dat zijn/haar werkwijze, doelgroep en specialisme het beste bij u passen.